CUPRA Formentor câștigă premiul Red Dot Award pentru design de produs în 2021

CUPRA Formentor continuă să înregistreze succes după succes, cea mai recentă reușită fiind câștigarea premiului Red Dot Award 2021 pentru designul de produs. SUV-ul crossover a depășit deja toate așteptările, terminând pe podium în competiția pentru  premiul „Mașina Anului 2021” – o realizare uimitoare, ținând cont de faptul ca marca are o istorie de doar 3 ani.

Câștigarea premiului Red Dot Award este un alt semn că brandul CUPRA și în special CUPRA Formentor, oferă o propunere unică în acest segment. Este, de asemenea, o recunoaștere imensă pentru întreagul Trib CUPRA și pentru echipa de design.

Premiul Red Dot pentru design de produs este acordat celui mai bun produs al anului, fie că este atrăgător din punct de vedere estetic, funcțional sau inovator, evidențiind o calitate remarcabilă a designului.

„Premiul Red Dot pentru design de produs este o adevărată recunoaștere a conceptului provocator al modelului CUPRA Formentor. La CUPRA, creăm mașini pe care unii le iubesc și nu neapărat mașini pe care toată lumea le place”, a spus Wayne Griffiths, președintele CUPRA și SEAT. „Acest premiu important întărește încrederea în munca fantastică pe care o realizează echipa de design CUPRA.”

Capacitatea CUPRA Formentor de a satisface cerințele unei piețe în continuă schimbare, inovația tehnică, siguranța, accesibilitatea și introducerea electrificării demonstrează incontestabil că acesta este un vehicul care oferă performanță la toate nivelurile.

Având la bază platforma MQB EVO și cu o caroserie de tip SUV crossover, CUPRA Formentor oferă pachetul perfect, îmbinând sportivitatea și dinamismul unui hatchback cu caracterul practic, confortul și spațiul unui SUV, combinație care a impresionat juriul Red Dot.

Juriul Red Dot este format din 50 de experți internaționali care testează, discută și evaluează în detaliu fiecare produs, iar procesul de acordare a premiului se bazează pe o varietate de criterii, printre care: gradul de inovare, funcționalitatea, ergonomia, conținutul simbolic și emoțional și impactul asupra mediului.

CUPRA Formentor a ieșit în evidență prin capacitatea sa de a combina confortul oferit de satisfacerea nevoilor cotidiene cu senzațiile unice date de conducerea unui vehicul performant.

Prin câștigarea acestui premiu, CUPRA Formentor și-a asigurat o poziție importantă în segmentului SUV-urilor crossover. Se preconizează că își va dubla vânzările în Europa în următorii 5 ani, făcându-l o parte incredibil de importantă a viitorului mărcii. Câștigarea premiului Red Dot pentru design de produs este o altă etapă importantă în călătoria vehiculului.